Alessandro Cervino

PIANO

Alessandro Cervino is een enthousiast docent piano (hoofdvak) aan LUCA – School of Arts, Campus Lemmensinstituut Leuven.  Hij gaf masterclasses voor de Royal College of Music te Stockholm (Zweden), Ecole Supérieure de Musique et Danse te Rijsel (Frankrijk), de School of Media and Performing Arts te Oulu (Finland), de Escuela Superior de Musica te Porto (Portugal) en de International Music Summer Academy te Dinant (België).

Alessandro treedt regelmatig op als solist of in kamermuziekverband op bekende festivals en concertzalen in binnenland en buitenland zoals het International Piano Festival van Ravello (Italië), het Festival Papaioannou van Kavala (Griekland), het Conservatorio della Svizzera Italiana in Lugano (Zwitserland), het Centro de cultura musical in Porto (Portugal), het Festival van Vlaanderen, het Muziekinstrumentenmuseum en Flagey in Brussel, de Handelsbeurs in Gent, enz.
Eén van zijn recitals werd door de RTBF-Musiq3 opgenomen en uitgezonden. Als solist concerteerde hij met het Vlaams Radio Orkest, Milano classica, Sturm und klang, 'Arte viva’ orkest en het Baylor Chamber Orchestra, onder leiding van dirigenten als Massimiliano Caldi, Pierre Bartholomée, Thomas Van Haeperen and Stephen Heyde.
Hij wordt gewaardeerd als kamermusicus, en speelde samen met o.a. Berten D’Hollander, Judith Ermert, Yossif Ivanov, Weronika Godlewska, Ludovica Nardone, Vincent Hepp, Frederika Mareels en het Ensemble Mendelssohn.
Zijn repertoire reikt van Bach tot vandaag. De laatste jaren vertolkte hij veel hedendaagse muziek op concerten in Ierland, Engeland, Noorwegen, Zweden, Denemarken, Nederland en Singapore.